Nedertarwe wint Innovatieprijs 2023

Het Nederlands Bakkerij Centrum reikte vandaag de Kop boven het graanveld Innovatieprijs 2023 prijs uit aan Nedertarwe. De prijs bestaat uit de Innovatiestoel 2023 en een aanmoedigend innovatiebudget van €2.000,-. De afgelopen maand zijn er meer dan 2500 stemmen uitgebracht op het innovatieplatform www.kopbovenhetgraanveld.nl, waarvan veruit de meeste (836) voor Nedertarwe. Een onafhankelijke jury heeft mede bepaald wie uiteindelijk de winnaar werd.

Innovatieprijs 2023

De Innovatiestoel 2023 is een eerbetoon aan de pioniers binnen de bakkerijsector. Frank Janssen, manager NBC vertelt: “Een fantastische uitreiking. Met deze innovatieprijs zetten we het belang van duurzame innovatie op de kaart. Met de innovatieprijs creëren we bewustwording om duurzaamheid in de bakkerijketen verder te stimuleren.” 

Oordeel van de jury

Het initiatief Nedertarwe is volgens de jury de winnaar omdat het een erg solide initiatief is dat al is gericht op schaalvergroting. Hierbij kunnen individuele boeren kiezen en investeren in duurzaamheidsmaatregelen die het beste bij hun passen. En het stelt bakkers in staat om een onderscheidend product te leveren dat inspeelt op een behoefte van consumenten aan meer lokale producten. 

Kop boven het graanveld

Kop boven het graanveld is een initiatief van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Het is de plek waar het gaat over duurzame innovatie binnen de bakkerijsector, voor de toekomst van de bakkerijsector. Onder met motto ‘Innoveren is een mindset’ gaat het vooral over stilstaan bij waarom we doen wat we altijd doen, en de vraag of dat wel zo logisch is. Stappen zetten om te verduurzamen en inspelen op de vraag van de toekomstige generatie kan op veel manieren.