BIJZONDER

Eerlijk

Bijzonder eerlijk

Van zaaien tot oogsten, van malen tot bakken: met kennis, vakmanschap en gedrevenheid, willen we jou blij maken met een assortiment duurzaam brood en banket met zoveel mogelijk kracht uit de natuur. Puur vanuit de oorsprong! Bewust omgaan met mens, milieu en natuur: dáár geloven wij in.

Onze boeren & partners

Wij nemen het initiatief om alle partners in de keten te verbinden. Van boer tot collecteur, molenaar, meesterbakker en jouw lokale bakker: iedereen zet zich in voor bijzonder duurzaam, eerlijk, Hollands en smaakvol brood en banket. Maak kennis met alle mensen achter Nedertarwe.

De boer

ARIE PIETER NOORDERMEER AAN HET WOORD:

“De reden voor mij als teler om mee te doen aan Nedertarwe is dat het de snelste quickwin is als het om duurzaamheid gaat. Je hebt een enorme CO2 reductie doordat er geen graan uit Amerika of Canada hoeft te komen. Het is graan van dichtbij. Duurzaamheid is al langere tijd onderdeel van het runnen van een akkerbouwbedrijf. Als ik goede gewassen wil telen, moet ik ook zorgen dat mijn bodem in een goede gezondheid verkeert. Het is heel belangrijk dat je niet alleen iets van de grond haalt bij het oogsten, maar dat je de grond ook weer iets brengt.”

De collecteur

JURRIAAN VISSER AAN HET WOORD:

“Wij nemen graan van telers in en slaan dat voor hen op voordat het naar de molen verstuurd wordt. Daarnaast zijn we ook een schakel tussen de teler en de molenaar. Samen overleggen we hoe de rassen het beste geteeld kunnen worden en welke rassen daarvoor het meest geschikt zijn. Die informatie geven wij weer terug aan de teler om zo samen een mooi product en een mooie keten op te zetten. Het mooie aan Nedertarwe is dat het het verhaal van de verduurzaming van de teler en de keten vertelt. Ik hoop dat iedereen in Nederland uiteindelijk ziet wat telers doen om een mooi tarweproduct te krijgen.”

De molenaar

WIM WESTERBEEK AAN HET WOORD:

“Wij kunnen in onze molen echt verschil maken in kwaliteit, doordat we één van de modernste molens van Europa hebben. Doordat de tarwe duurzaam wordt geteeld, kunnen we verantwoordelijkheid nemen voor onze leefomgeving en deze overdragen aan de nieuwe generatie. Ook wij dragen heel bewust bij aan die duurzaamheid. Al ons graan komt per schip uit Nederland, we maken dus weinig kilometers. Wat ook heel belangrijk is, is dat we niets weggooien. Als we bijproducten hebben, producten die niet geschikt zijn voor de bloem, dan maken we daar onder andere veevoer van. Zo gebruiken we de hele korrel.”

De meesterbakker

WIETSE SCHIERE AAN HET WOORD:

Na jarenlange ontwikkeling is het gelukt om met vakmanschap en passie graan uit Nederland op topniveau te brengen. Als Meester Boulanger kijk ik kritisch naar kwaliteit. Baktechnische eigenschappen die belangrijk zijn zoals de bakaard, verwerking en malsheid, maar ook een goede kneedtolerantie. Ik ben er trots op dat Nedertarwe nu zo is ontwikkeld dat bakkers met Nedertarwe het lekkerste en meest duurzame brood kunnen bakken.

Jouw lokale
bakker

Alleen gecertificeerde bakkers mogen brood van Nedertarwe bakken. Zij moeten daarom aan een aantal voorwaarden voldoen:

Zij lopen voorop in de reductie van verspilling van oud brood. Bijvoorbeeld door mee te doen aan “Too Good to Go”.

Nedertarwe bakkers gaan bewust om met het gebruik van verpakkingsmateriaal.

Nedertarwe bakkers gaan bewust om met het verbruik van energie.

Nedertarwe bakkers gaan voor hun hele assortiment over op duurzaam geteelde Nedertarwe.