BIJZONDER

Hollands

Bijzonder Hollands

Nedertarwe is graan van dichtbij. Het graan komt van Nederlandse bodem en dat is eigenlijk heel bijzonder. Nederlandse tarwe is namelijk lange tijd uitsluitend gebruikt als veevoer omdat het van mindere kwaliteit zou zijn dan tarwe afkomstig uit het buitenland. Nu kunnen wij met trots duurzaam geteelde tarwe introduceren, van hoogwaardige bakkwaliteit.

onze belofte voor producten gebakken met nedertarwe

“Brood op ambachtelijke wijze bereid, met natuurlijke ingrediënten en gemaakt van duurzaam graan uit Nederland. Lekker vers, krokant en mals brood. 
Nedertarwe brood is 100% eerlijk en transparant,  gemaakt door Nederlandse boeren, molenaars en met liefde gemaakt door mijn lokale bakker. Vanzelfsprekend laag in vet en zout.”

Speciaal geselecteerde Graankwaliteit

Sinds 2014 werken we hard aan de ontwikkeling van een volwaardige baktarwe en daar zijn we nu in geslaagd. Op basis van de kennis en eigenschappen van diverse oogsten is het na vele proefmalingen, testen en bakproeven gelukt om specifieke melanges te kunnen malen. Door selectie en ontwikkeling van de juiste tarwerassen, bevat Nederlands graan nu niet alleen meer en beter eiwit, maar krijgt  het ook meer aandacht en zorg van de boer.