Royal Koopmans wint Innovatieprijs 2023

Het Nederlands Bakkerij Centrum rijkte de Kop boven het graanveld Innovatieprijs 2023 prijs uit aan Nedertarwe. De afgelopen maand zijn er meer dan 2500 stemmen uitgebracht, waarvan veruit de meeste (836) voor Nedertarwe. Een onafhankelijke jury heeft mede bepaald wie uiteindelijk de winnaar werd.

Op www.kopbovenhetgraanveld.nl zijn sinds 10 oktober 2023 negen video’s te vinden over duurzame initiatieven in de bakkerijketen. Om innovatie te stimuleren door één van de initiatiefnemers een steuntje in de rug te geven, is de Innovatieprijs in het leven geroepen. De winnaar van de Innovatiestoel 2023 is bepaald aan de hand van publieke stemmen (25%) en een onafhankelijke en deskundige jury (75%). De jury bestaat uit Sebastiaan Aalst van Food Cabinet | Creative agency, Sebastiaan Schreijen van RaboResearch Food & Agribusiness en Hendrik van der Meulen van KplusV organisatieadvies.

Solide en onderscheidend initiatief

Het initiatief Nedertarwe is volgens de jury de winnaar omdat het een erg solide initiatief is dat al is gericht op schaalvergroting. Hierbij kunnen individuele boeren kiezen en investeren in duurzaamheidsmaatregelen die het beste bij hun passen. En het stelt bakkers in staat om een onderscheidend product te leveren dat inspeelt op een behoefte van consumenten aan meer lokale producten.

“Dit voelt fantastisch, wij zijn ervan overtuigd dat verduurzamen nodig en mogelijk is, samen met de Nedertarwe boeren en bakkers. Dat anderen dat zien en waarderen is de bevestiging dat we op de goede weg zitten.”
Bauke Wierda
Manager Sourcing Royal Koopmans
“Dit voelt fantastisch, wij zijn ervan overtuigd dat verduurzamen nodig en mogelijk is, samen met de Nedertarwe boeren en bakkers. Dat anderen dat zien en waarderen is de bevestiging dat we op de goede weg zitten.”
Nyncke Posthuma
Puur Posthuma - Nedertarwe bakker
“Een fantastische uitreiking in Leeuwarden. Ook voor de bakkerijketen een bijzonder moment, we reiken voor het eerst de Innovatieprijs uit om duurzaamheid verder te stimuleren. En er volgen er hopelijk meer!”
Frank Janssen
Nederlands Bakkerij Centrum / Organisator Innovatieprijs